Покана за Диалог за Бетона: „Гражданите в центъра на Устойчиво изградена околна среда“

КОГА? : 19 ноември четвъртък 2015 г., 9.00 – 15.30

КЪДЕ ?: The Square Meeting Centre, Брюксел

Присъединете се към членовете на Европейския парламент, Европейската комисия и гражданското общество, на бетонов диалог на  кръгла маса, за обсъждане на:

Какво може да допринесе за устойчиво строителство постигане на растеж и работни места?

Какви са регионалните, местните социално-икономически ползи за устойчивото строителство?

Какви са ползите от устойчиво строителство за кръговата икономика?

Как устойчивостта може да бъде интегрирана в проектирането на сгради?

Ще бъдат представени, ново проучване за мултипликационния ефект от инвестициите в бетон, както и проучване на JRC върху устойчивостта в строителството, които предлагат нови прозрения за по-нататъшно стимулиране на дискусията.

За да се регистрирате моля свържете се с: Jessica Johnson, Communications Director, The Concrete Initiative

За повече информация за The Concrete Initiative, моля, посетете сайта: http://www.theconcreteinitiative.eu

Примерни Twitter хаштагове за събитието: #ConcreteDialogue2015, #ConcreteDialogue, #SustainableConcrete

 

 


 

ЦЕМБЮРО брошура – Бъдещето на Политиката за рециклиране на ЕС  и Кръговата икономика

Работна закуска на тема Кръговата икономика и Циментовия сектор: Брюксел, Европейски Парламент, Вторник 24 март 2015г. от 8:00 до 9:30

На 24 март 2015 г. ще се проведе работна закуска в Брюксел организирана от Европейската циментова асоциация (CEMBUREAU). Събитието под надслов „Бъдещето на европейската политика за рециклиране и кръговата икономика. Как може циментовата индустрия да допринесе за целите за рециклиране на ЕС?“ ще се състои в Европейския парламент в Брюксел на 24 март 2015г. от 8:00 до 09:30ч.

В условията на продължаващата работа на ниво ЕС, Европейската циментова индустрия се стреми да бъде една от основните движещи сили в дебата за кръгова икономика. Като такава, бихме искали да подпомогнем провеждането на открит дебат сред създателите на политики в Европейския парламент за бъдещето на европейската политика в областта на третирането на отпадъците и рециклирането. Освен това ще бъдат обсъдени ролята на циментовата индустрия и нейния положителен принос към кръговата икономика.

Домакин на работната закуска ще бъде евродепутатът Sirpa Pietikäinen (ЕНП, Финландия, докладчик по кръговата икономика), а съ-домакин – евродепутатът Jude Kirton-Darling (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, Великобритания, Група за ефективното използване на ресурсите). Основната реч  ще изнесе Aurore Maillet, член на кабинета на Комисар Karmenu Vella.

Приложени са покана и плакат за него. За да се регистрирате за участие в събитието, моля свържете се с Pauline Lucas на pauline.lucas@logos-eu.com

Също можете да се присъедините към съответната дискусия на #cementgoescircular

Представители на европейския и българския циментов сектор също ще вземат участие в събитието. Те ще се радват да се срещнат с Вас там, да ви информират за съответните събития и тенденции в производството на цимент и да отговорят на всички въпроси, които имате.

 6263 - CEMBUREAU - Co-processing event - Invitation - 2015-03-24            6264 - CEMBUREAU - Co-processing event - Poster - 2015-03-24